Acest articol este special pentru iubitorii sporturilor de iarnă

partiiOamenii se împart în doua categorii: cei care iubesc  iarna, și cei care urăsc iarna. Cei care iubesc iarna o fac datorită sporturilor de iarnă.

De când temperaturile încep să scadă, toți iubitorii sporturilor de iarnă încep să viseze la prima zăpadă.

Cei mai nerăbdatori încep să verifice starea pârtiilor încă din octombrie-noiembrie.

Graficul reprezintă nivelul de căutare pe google.ro dupa expresiile “webcam partiii” și “starea partiilor”.

cautari-google

 

Site-uri unde puteți vedea în timp real starea pârtiilor din România sunt:

http://jurnalul.ro/webcam/arhiva.html

http://poiana-brasov.info/webcam/

http://www.ski-in-romania.com/webcams.php

Iar din afara României:

www.onthesnow.com/europe/webcams.html

Și dacă tot plecați către ski, ar trebui să luați în considerare și verificarea mașinii. 5 lucruri pe care le poti verifica singur la masină înaintea unui drum lung sunt:

  • Presiunea anvelopelor – se poate face la orice benzinărie sau vulcanizare
  • Lichidele – Verifică nivelul uleiului de la motor, nivelul uleiului de la cutia de viteze automată, nivelul antigelului, lichidul de frână, lichidul de servo-direcție și chiar lichidul de parbriz.
  • Luminile – tinând cont ca este iarnâ, condițiile meteorologice pot fi foarte schimbătoare, asa că funcționalitatea tuturor luminilor exterioare (pozițiile, faza scurtă si cea lungă, stopurile, stopurile de frână, iluminarea numărului de înmatriculare, semnalizările și avariile) ar trebui să fie o prioritate. Iar dacă pleci în afara României, ar trebui să știi că în tări ca Elveția, Austria, Germania, un bec ars îți poate aduce amenzi usturătoare.
  • Bateria și încărcarea ei – pentru asta îți trebuie un multimetru digital
  • Verificarea actelor – talonul mașinii, asigurare valabilă, rovinieta de drum din România, Inspectia Tehnică Periodică (ITP) la zi, dar si alte acte necesare in funcție de tară: Carte Verde, rovinietă de drum. În cazul in care mașina nu este pe numele tău și intenționezi să ieși din țară, trebuie să ai o procură pe numele tău.

 

Alte lucruri pe care ar trebui să le verifici la mașină din păcate nu le poti face tu, asa ca ar trebui să mergi într-un service, și să specifici mecanicului că urmează să faci un drum lung. Acesta cu siguranță va știi ce verificari să facă.

În România poți alege din cele peste 120 de service-uri AD Garage. Un drum la un service AD Garage îți aduce un card de asistență rutieră, și în caz de reparații, garanție internatională de 24 de luni, valabilă în toate cele peste 4600 de service-uri din întreaga Europa.

În plus, pentru a stii care este cel mai apropiat service AD Garage poți downloada aplicația ADLocator, pentru Android si IOS.

Si bineînțeles, nu uita de numărul de call-center la care poți semnala orice neregulă din service-urile AD Garage, 07ADGARAGE (0723.427.243).

Rețeaua de service-uri AD Garage o poți vedea AICI